GLA:D – Træning af knæ og hofte

Vi tilbyder holdtræning til folk, der har lette til store gener i knæ og/eller hofter pga. artrose.
Genoptræning

Arthrose er det der i daglig tale ofte omtales som slidgigt, og arthrose er ikke ensbetydende med store smerter og medoperation.

Træningen følger GLA: D konceptet (Godt Liv med Artrose i Danmark) og er den nyeste evidensbaserede behandling til patienter med artrose i hofte og knæ.

Træning er den behandling, som har den bedste effekt for de fleste mennesker med lette til store gener pga. artrose og det har vist sig at træning mindsker smerte og letter aktiviteter i hverdagen hos personer med artrose.

Op til 90% kan undgå operation efter at have påbegyndt træning.

Træningen i GLA: D har fokus på at belaste det påvirkede led mest hensigtsmæssigt og indeholder dagligdags funktioner såsom trappegang og rejse-sætte-sig øvelser. Derudover generel træning kroppen, da kontrol over kropsstammen, også er en forudsætning for at have kontrol over knæ- og hofteled. Der kan evt. suppleres med indlægssåler og evt. vægttab.

Træningen foregår hos en fysioterapeut der er uddannet i GLA: D konceptet og som har specielle kompetencer indenfor behandling af gener relateret til hofte, knæ og fod.

Forløb:

Først og fremmest er det vigtigt at sikre sig at diagnosen er artrose. Efter henvisning fra lægen, vil du blive undersøgt af en fysioterapeut, som vurderer om holdtræningen er det rigtige tilbud til dig.
Undervisning om knæartrose
Du bliver optaget i GLA:D register, funktionstestet og
Herefter minimum 6 ugers superviseret træning på hold.
Efter 3 måneders forløb bliver du testet igen, så både du og fysioterapeuten kan vurdere effekten.

Kontakt

Ny Banegårdsgade 7 - 9, 9700 Brønderslev

Åbningstider

Man: 7.30 - 18.00
Tirs: 7.30 - 18.00
Ons: 7.30 - 18.00
Tors: 7.30 - 18.00
Fre: 7.30 - 18.00
logo inmotus fysioterapeut