fysioterapi gravid

BEHANDLING AF SMERTER
RELATEREDE TIL GRAVIDITET

Velvære og trivsel under graviditeten

Smerter relateret til bækkenet i hos gravide kan stamme fra bækkenleddene, fra musklerne omkring eller fra nogle af de mange ledbånd i området. Det kan være svært selv at afgøre hvor smerterne kommer fra og det har stor betydning for hvilken behandling der kan tilbydes.

Vi tilbyder behandling til gravide, hvad enten der er behov for træningsterapi, smertelindring eller afspænding:

- Fit før Fødsel – Holdtræning.
- Individuel øvelses- og træningsvejledning
- Ergonomisk vejledning og salg af bækkenbælter.
- Akupunktur som smertelindring i forbindelse med bækkenløsning og muskelspændinger
- Massage – vi har et særligt graviditetsleje med plads til den voksende mave, hvor du kan ligge helt afslappet på maven

Graviditet og bækkensmerter

Hvert år gennemfører 60.000 danske kvinder en graviditet. Ventetiden er præget af tanker om den lille nye der er på vej, ligesom de store fysiske forandringer der sker i kroppen, påvirker kvin- den. Som regel forløber graviditeten problemfrit, men i nogle tilfælde kan smerter gøre omstæn- dighederne knap så lykkelige.

En graviditet er ingen sygdom. Men det er en stor fysisk belastning, som den gravide kvinde og ikke mindst hendes omgivelser bliver nødt til at tage hensyn til. Når en kvinde er gravid, skal hendes krop arbejde for to. Dette ”overarbejde” gør at de este gravide ople- ver forskellige former for forandringer, og mange oplever gener og ubehag.

Få hjælp til dine smerter

Meget tidligt i graviditeten begynder led og ledbånd at blive bløde på grund af den hormonale påvirkning. Leddene bliver mere efter- givelige, og det gælder også leddene i bækkenet. Musklerne omkring bækkenet og i lænden skal derfor tilpasse deres arbejde til den voksende mave og den øgede vægt, og kropsholdningen ændres betydeligt.

Alt dette er en naturlig proces der fortsætter i hele graviditeten. Når kvinden skal føde, er det vigtigt at hendes bækken kan give efter og ikke er fast og stift. Det betyder desværre også at leddene lettere overbelastes.

Har man smerter i bækkenet, kan det være svært selv at afgøre hvor de kommer fra. Udløses smerterne fra bækkenleddene, musklerne eller nogle af de mange ledbånd rundt om i bækkenet? Det kan en fysioterapeut hjælpe dig med at finde svar på.

Kilde: www.krop-fysik.dk

Kontakt

Ny Banegårdsgade 7 - 9, 9700 Brønderslev

Åbningstider

Man: 7.30 - 18.00
Tirs: 7.30 - 18.00
Ons: 7.30 - 18.00
Tors: 7.30 - 18.00
Fre: 7.30 - 18.00
logo inmotus fysioterapeut