fysioterapi

BEHANDLING AF RYGPROBLEMER
OG BÆKKENSMERTER

Behandling af bækken- og rygrelaterede problemer med øvelser og behandling

Vi tilbyder velkvalificeret behandling og træning for dig med bækken- og rygrelaterede problemer og smerter.
Vi hjælper dig i den akutte fase med råd og vejledning i forhold til aflastning og bevægelse, med øvelser og behandling alt efter hvad der passer til dit behov. Efter den akutte fase hjælper vi dig med vejledning og træning i forhold til at vende tilbage til dit tidligere funktionsniveau. Eller endda til et højere funktionsniveau.

Uddannelse:

Vi holder os opdateret med nyeste viden og forskning, ligesom vi følger de nationalt udarbejdede kliniske retningslinier på området.

Vi har videreuddannelse bl.a. inden for:
MDT: Medicinsk Diagnostik og Tearpi (McKenzie). Muskuloskelatal fysioterapi. Mulligan konceptet og myofascielle behanmdlingsteknikker, som alle er metoder og behandlingsformer til fx:
- Discusprolaps
- Discusrelaterede smerter og symptomer
- Genoptræning efter operation
- Smerter i relation til degenerative forandringer (slidgigt)

Udvidet lænderygundersøgelse:

Vi har 2 fysioterapeuter som er uddannet til at udføre “Den udvidede lænderygundersøgelse” (ULRUS). Denne undersøgelse kræver en særlig henvisning med egen læge. Formålet er bl.a. at give praktiserende læger et hurtigt supplerende vurderingsgrundlag i udredningsfasen af forløb med komplicerede lænderygtilstande ved hjælp af en udvidet, evidensbaseret fysioterapeutisk rygundersøgelse med en efterfølgende udredningsrapport til lægen. Læs mere her

Undersøgelsen foretages hos inMOTUS af Tine Winther Kyvsgaard og Line Rønnest Brath

GLA:D‑ryg:

Som noget nyt tilbyder vi i 2019 GLA:D‑ryg. Det er et uddannelses- og træningsforløb til dig med langvarige og tilbagevendende rygsmerter, der påvirker hverdagen negativt. Tilbuddet er udviklet af forskere og behandlere på SDU. Programmet følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger for behandling af patienter med rygsmerter og bygger på principper for hjælp-til-selvhjælp på samme måde som GLA:D® for patienter med knæ- og hoftesmerter.

Vi starter nye hold op flere gange om året. Kontakt klinikken for en individuel snak og undersøgelse om GLA:D ryg er noget for dig.
Rygtræning

Bækkensmerter:

Smerter i og omkring bækkenet kan være udløst af flere forskellige årsager. Smerterne kan være betinget af en muskulær stramhed og/eller muskulær instabilitet. Det kan være stramme ligamenter/ledbånd, eller led der enten bevæger sig for lidt eller for meget.
Herudover kan smerterne også stamme fra hofterne eller ryggen.
Vi udfører en grundig fysioterapeutisk undersøgelse for at afdække netop dit behov og hjælpe dig bedst muligt videre.
Mange gravide oplever bækkensmerter i forbindelse med at bækkenet udvider sig, når maven vokser.
Vi tilbyder individuel træning eller træning på hold specifikt for gravide og har du behov for manuel behandling hjælper vi dig naturligvis også her.

Kontakt

Ny Banegårdsgade 7 - 9, 9700 Brønderslev

Åbningstider

Man: 7.30 - 18.00
Tirs: 7.30 - 18.00
Ons: 7.30 - 18.00
Tors: 7.30 - 18.00
Fre: 7.30 - 18.00
logo inmotus fysioterapeut