Genoptræningsplan

inMOTUS samarbejder med Brønderslev kommune om genoptræning (link) af dig som har været i kontakt med sygehuset, enten efter indlæggelse eller ambulant.
Genoptræning

Det er lægen på sygehuset, som vurderer om du har behov for et genoptræningsforløb efter udskrivelse. Genoptræningsplanen fungerer som en lægehenvisning på genoptræning. Den er vederlagsfri og betalt af kommunen.

”Genoptræningen retter sig mod det overordnede formål at fremme den enkelte borgers sundhed samt at genoptræne borger i forhold til den enkeltes funktionsnedsættelse.”

”Genoptræningsforløbet bevilges i pakker med vejledende tid. Et genoptræningsforløb er et afgrænset forløb, som strækker sig så længe, som den trænende terapeut vurderer, at der fortsat er mulighed for at opfylde formålet med træningen.”

kilde: Kvalitetsstandard, Genoptræning efter udskrivning fra sygehus, Sundhedsloven § 140

Et forløb med genoptræningsplan indeholder:

  • Indledende samtale, test og undersøgelse. Individuelt hos fysioterapeut. Her opstilles fælles mål, bl.a. hvilke aktiviteter du ønsker at kunne genoptage efter forløbet. Vi afstemmer forventninger og du bliver grundigt informeret om netop dit genoptræningsforløb. Vi sender en startstatus til kommunen.
  • Træning efter personligt træningsprogram. Holdtræning med en superviserende fysioterapeut til stede under træningen. Du får desuden et træningsprogram med tydelige illustrationer og beskrivelser.
  • Med en genoptræningsplan er du berettiget til 40 minutters træning.
  • Afsluttende samtale, test og undersøgelse. Vi sender slutstatus kommunen og genoptræningsplanen afsluttes.
  • Ved spørgsmål i forhold til genoptræningsplanen, kan visitationen i Brønderslev Kommune kontaktes på tlf: 99 45 44 20

Du kan kontakte os så snart du har modtaget din genoptræningsplan, så finder vi hurtigt et tidspunkt, hvor du kan starte. For tiden samarbejdes der omkring genoptræning af ryg og skulder.

Læs mere om genoptræning på Brønderslev Kommunes hjemmeside

Kontakt

Ny Banegårdsgade 7 - 9, 9700 Brønderslev

Åbningstider

Man: 7.30 - 18.00
Tirs: 7.30 - 18.00
Ons: 7.30 - 18.00
Tors: 7.30 - 18.00
Fre: 7.30 - 18.00
logo inmotus fysioterapeut